(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Perníčky
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky 400 g cukru moučka 140 g tekutého medu 1 lžička mleté skořice 1 lžíce perníkového koření 1 lžíce jedlé sody 1 lžíce citronové kůry 4 čerstvá vejce
Postup přípravy
V míse utřeme vejce, cukr, koření, jedlou sodu - mícháme 15 minut jedním směrem na nejnižším stupni. Přidáme med, citronovou kůru, 450 g (!!) mouky a zpracujeme řidší těsto. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Do těsta zapracujeme zbylých 200 g mouky (to už jde docela ztuha, takže ručně). Vyválíme a vykrajujeme. Pečeme při 220°C jen pár minut, podle tloušťky těsta a velikosti vykrajovátek.
Recept mám od kamarádky, která ho má od další kamarádky... takže pokud už tady je, tak se omlouvám. Perníčky jsou po vytažení z trouby měkoulinké, během pár minut ztvrdnou a jsou jako sušenky. Já si je naskládám po stranách do velké papírové krabice (od kuřat :) ), doprostřed naskládám 2 rozčtvrtěné jablíčka a do týdne jsou perníčky krásně vláčné.
Recept mám od kamarádky, která ho má od další kamarádky... takže pokud už tady je, tak se omlouvám. Perníčky jsou po vytažení z trouby měkoulinké, během pár minut ztvrdnou a jsou jako sušenky. Já si je naskládám po stranách do velké papírové krabice (od kuřat :) ), doprostřed naskládám 2 rozčtvrtěné jablíčka a do týdne jsou perníčky krásně vláčné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé